Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji

Aktualności





Zapraszamy do zapoznania się z naszym Katalogiem Lodowym:



Katalog Lodowy 2017




















Ciasta, ciasteczka, galaretki, lody, cukierki.... Niewiele rzeczy sprawia nam równie wiele przyjemności. Nigdy i nigdzie nie brakowało i nie brakuje amatorów słodyczy i wytwórców tych artykułów.
Dawniej ci ostatni nie mieli łatwo. Kakao, trzcina cukrowa, migdały, przyprawy przybywały z Ameryki Południowej i Środkowej. Obecnie wystarczy udać się do hurtowni. A już najlepiej do Plusa. Dlaczego? Bo łączy on najlepsze cechy starych łódzkich składów kolonialnych - szacunek  dla klienta i staranność z nowoczesnością  i funkcjonalnością. Znajdziecie tam bogaty wybór najlepszych składników, od których zależy jakość gotowych produktów. I  możecie je otrzymać natychmiast, nie czekając na przybycie żaglowców z workami artykułów zwanych "kolonialnymi", bo po całym kraju krążą samochody dostawcze oznaczone naszym nowym logo. Drodzy Klienci nie czekajcie, dzwońcie do nas, uzyskujcie informacje i składajcie zamówienia. A najlepiej przyjedźcie do nas osobiście, a przekonacie się jakie zmiany wprowadziliśmy, żeby lepiej was obsłużyć.
Pracownicy Plusa







Zmienia się Łódź i nasze otoczenie.

Do przemysłowej Łodzi przychodzi nowoczesność.

Zmienia się także nasza firma, jej sposób działania, zewnętrzny wystrój i może nie 

najważniejsze ale wiele mówiące o firmie logo.

Stare jest z nami od 29 lat, dobrze rozpoznawalne i swojskie ale już nie pasuje do czasu

dynamicznego i pełnego zaskakujących zmian.

Inspiracją do powstania nowego stała się przebudowa Centrum Łodzi, w pobliżu którego się znajdujemy.

W nowym znaku wykorzystaliśmy awangardowe liternictwo wieloletniego pedagoga a obecnie

patrona łódzkiej Akademii Sztuk Pięknych profesora Władysława Strzemińskiego.

Logo zostało zaprojektowane przez łódzkiego artystę plastyka. Ocencie je Państwo sami

Zmieniamy się dla Państwa.

Zarząd i pracownicy Firmy Plus










WARSAW FOOD EXPO 2017

01-03 CZERWIEC 2017 GODZ. 10:00 - 17:00

w Centrum Targowo- Kongresowym
 PTAK WARSAW EXPO
AL. KATOWICKA 62,
05-830 Nadarzyn
k. Warszawy




Podczas targów WARSAW FOOD EXPO 2017odbędą się m. in. :

  • Pokazy kulinarne przygotowane przez kucharzy z Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni
  • Warsztaty kulinarne z udziałem szefów kuchni z Klubu Szefów Kuchni
  • Szkolenia i konkursy w ramach Akademii Kelnerskiej Grzegorza Górnika
  • Degustacje win
  • Pokazy grillowania przygotowane przez najlepszych specjalistów w tej dziedzinie
  • Konkurs dla wystawców na najlepszy produkt targów: "Spożywczy Przebój Roku 2017"
  • Szkolenia na temat przygotowywania kawy, prowadzone przez najlepszych w kraju baristów
  • Spotkania z Mistrzami Kulinarnymi w Strefie Edukacyjnej
  • Seminaria skierowane do osób zajmujących się żywieniem w obiektach gastronomicznych, a także do osób dla których gotowanie to pasja i sposób na żywienie rodziny.

Podczas targów zaprezentowane zostaną: żywność i napoje wysokiej jakości, produkty tradycyjne i regionalne, produkty spożywcze dla gastronomii, BIO żywność, potrawy serwowane w restauracjach. Gwiazdami targów będą Ewa Wachowicz, Pascal Brodnicki oraz Joseph Seeletso.













W niedzielę 26.02.2017 mieliśmy przyjemność odwiedzić Targi Expo Sweet. Największe wrażenie zrobiły torty artystyczne, pięknie prezentujące się. Przedstawiające całe historie - postacie. Pełne kolorów i zdobień, cieszyły oko każdego zwiedzającego.
    Mieliśmy możliwość skosztować między innymi smacznych ciast firmy Credin Rodeo Mix oraz Cud Miód, wspaniałych musów firmy Bakels oraz kanapek na bazie Chleba Farmerskiego, Go Sport oraz pysznych lodów naturalnych AKO.
Nowe połączenia smaków pomarańczy i marchewki  firmy Jabex będą hitem wiosennych ciast i sosów do lodów tego roku.
Na stoisku Prospony próbowaliśmy orzeźwiających lodów sorbetowych na bazie skoncentrowanych  past owocowych, słodzonych owoców oraz owoców w sosie.
Papilart przygotował bogatą ofertę form, muffinek i papilotek wielkanocnych.
Barry Callebaut promował i częstował swoimi sztandarowymi produktami: kolorowymi i smakowymi Callets, Crispearls, Creme dell' Artigiano oraz Nibsami.