Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji

Nowości

Śliwidło - nadzienie śliwkowe

Kozi sernik

Blat browni:
Choco Crunch Braun2000g
jaja800g
olej800g
Składniki połączyć na średnich obrotach  2-3 min. Ciasto podzielić na 2 blachy 60x40cm i piec w temp. 200o C przez ok .15 min. (po wypieczeniu wyciąć krążki o średnicy 8cm) lub wlać do foremek o średnicy 8cm i wypiec w temp. 200o C przez ok 15min.

Kozi sernik na zimno:
Cheesquick Braun1250g
woda 45o C1250g
twaróg kozi2125g
Cheesquick i wodę mieszać rózgą na średnich obrotach
przez 1 min., dodać twaróg i i ubijać przez ok. 6min.
Śliwidło Grados1000g
Fioletowy glacage900g
Foremki silikonowe wypełnić sernikiem kozim w 90%, do środka szprycować Śliwidło po ok. 12g, Wyrównać powierzchnię i zamrozić . Zamrożone monoporcje wyciągnąć z foremek i oblać fioletowym glacage, następnie ułożyć na krążkach z Browni. Forma "Kamyk" ok. 80szt.



data publikacji: 2018-11-30