Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji

Nowości

Chleb na Życie Credin



Chleb na Życie Credin

  • Długoświeży, zachowuje wilgoć do 5 dni
  • Uniwersalna mieszanka – bochenki, bułki, półbagietki
  • Wysoka hydracja na poziomie ok. 80%
  • Receptura na worku w języku ukraińskim

  • Oprawa gratis - banderole w indeksie M


PIECZYWOŻYTNIE - WARIANT 1


Receptura:

CREDIŻYTNI 50 CL
1000g
Mąkażytnia T-720
900g
Mąka pszenna T-750
100g
Drożdże
45 g


Woda
1800g


 

Metoda:

Wymieszaćwszystkie składniki razem.

Czasmieszania: ok.4 min. wolne, 3 min. średnie obroty

Wstępnafermentacja: 20min.

Naważka:600g (foremka)

Fermentacjakońcowa: ok.40 min. (30 °C, wilgotność 70%)

Temp.pieczenia: 240°C - 210 °C

Czaspieczenia: ok.60 min.






data publikacji: 2018-09-05