Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji

Zdrowa Jesień z Plusem

Ciasto bez glutenu GF Cake Mix


Mieszanka bezglutenowa, łatwa w użytkowaniu, zachowuje długą wilgotność i stałą wysoką jakość produkcji.

Receptura (na 5szt.okrgych placków z kruszonką ryżową)

Ciasto
1000g GF CAKE MIX            
350g jaj                    
300g oleju                    
180g woda                

Jabłka prażone (kostka) 600g

Kruszonka
200g margaryna            
450g GF CAKE MIX                
Składniki połączyć razem do uzyskania kruszonki

Przygotowanie ciasta:
  • składniki połączyć razem,
  • mieszać „łopatą” na niskich obrotach  maksymalnie 2-3min
  • do każdej foremki zważyć po 200g ciasta i zapiec (180 oC/15 min)
  • na zapieczone ciasta rozłożyć po 120g jabłek oraz po 160g pozostałego ciasta
  • posypać każde ciasto kruszonką
  •  odpiekać: 180 oC/50 min/ otwarty komin


data publikacji: 2020-09-28