Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji

Promocje

Frytury Kruszwica



Qualito Sun Frytura płynna została przygotowana wyłącznie ze sprawdzonych, gwarantujących odpowiednią jakość składników. To świetny wybór do głębokiego smażenia potraw. Produkt został przygotowany na bazie oleju rzepakowego i słonecznikowego. Nie zawiera izomerów trans, alergenów i tłuszczów uwodornionych.

Frytura płynna Qualito Sun jest przeznaczona przede wszystkim do głębokiego smażenia drobiu, mięsa, pączków, frytek i faworków oraz podobnych potraw. Nadaje im złocistą barwę, a za sprawą swojej neutralności wydobywa z dań esencję ich smaku.



Charakterystyka:

  • Wysoki punkt dymienia - powyżej 220℃ - wyższe bezpieczeństwo i komfort
  • Neutralny smak pozwala podkreślić wyjątkowy smak potraw
  • Brak alergenów, izomerów trans, składników modyfikowanych genetycznie, tłuszczów uwodornionych i konserwantów
  • Odpowiednie proporcje kwasów tłuszczowych
  • Wygodna płynna forma












Qualito Plus frytura półpłynna to kolejna propozycja wysokiej jakości tłuszczu przeznaczonego do głębokiego smażenia. Produkt został przygotowany przede wszystkim na bazie oleju rzepakowego.

Frytura, dzięki wyjątkowej kompozycji składników ma podwyższoną odporność na zmiany zachodzące pod wpływem temperatury i odznacza się wysokim punktem dymienia, co zwiększa komfort jej wykorzystywania. Półpłynna konsystencja jest wygodnym rozwiązaniem.



Charakterystyka:

  • Punkt dymienia na poziomie 220 °C
  • Neutralny smak i zapach olejów roślinnych przekłada się na doskonały smak potraw
  • Wysoka stabilność o odporność na niekorzystne zmiany po podgrzaniu
  • Wygodna półpłynna forma









Przeznaczona do głębokiego smażenia Maestro Sol Frytura płynna to rozwiązanie dedykowane najbardziej wymagającym profesjonalistom. Produkt powstaje wyłącznie z najlepszej jakości olejów roślinnych. Nie zawiera tłuszczów uwodornionych, alergenów, składników GMO, izomerów trans, ani konserwantów. Dostarcza nienasycone kwasy tłuszczowe w odpowiednich proporcjach.

Dzięki całkowicie neutralnemu smakowi świetnie wydobywa z potraw wszystkie ich walory. Płynna forma frytury znacznie przyspiesza proces przygotowywania potraw. Jednocześnie jest ona wydajna i przy odpowiednim smażeniu odporna na niekorzystne zmiany zachodzące w większości tłuszczów pod wpływem temperatury. Produkt jest polecany do głębokiego smażenia dań rybnych, mięsnych owoców morza, frytek, jak również panierowanych warzyw.



Charakterystyka:

  • Wszechstronne zastosowanie
  • Brak konserwantów, alergenów, izomerów trans i GMO
  • Neutralny smak i zapach
  • Najwyższej jakości tłuszcze roślinne
  • Źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych w odpowiednich proporcjach
  • Wysoka wydajność i długie utrzymanie właściwości podczas smażenia
  • Wysoki punkt dymienia - powyżej 235℃
  • Wygodna płynna forma

Przestrzeganie zasad prawidłowego smażenia gwarantuje wydłużenie procesu bez utraty jakości, zapewniając wysoką efektywność kosztową. Poznaj zasady prawidłowego smażenia: www.przyjaznesmazenie.pl


Maetro Sol (Solfryt) dla Cukierników














Pan Max frytura płynna

Frytura o optymalnych walorach funkcjonalnych, rekomendowana do przyrządzania różnorodnych potraw w procesie wielokrotnego smażenia. Produkt rekomendowany do smażenia potraw i przekąsek serwowanych na gorąco i na zimno, takich jak: ryby, owoce morza, drób, frytki i produkty skrobiowe, panierowane warzywa, pączki, faworki i inne wyroby cukiernicze wymagające smażenia na głębokim tłuszczu.

Charakterystyka:

  • bardzo wysoka stabilność frytury zagwarantowana przez częściowe uwodornienie oleju rzepakowego,
  • neutralny smak i zapach frytury nie zaburza smaku i zapachu smażonych potraw,
  • wysoki punkt dymienia, powyżej 230℃, ogranicza uciążliwe dymienie zapewniając komfort i bezpieczeństwo pracy
  • Płynna forma ułatwia dozowanie, zapewnia oszczędność czasu i wygodę filtrowania w niskich temperaturach.






Tytan frytura stała

Wyjątkowo trwały i wydajny w warunkach smażenia dużych ilości żywności mocno przyprawionej i silnie przetworzonej. Produkt rekomendowany do smażenia potraw i przekąsek serwowanych na gorąco, mocno przyprawionych, takich jak: mięsa, frytki i produkty skrobiowe, panierowane warzywa, ryby.


Charakterystyka:

  • Bardzo wysoka stabilność zapewniona przez częściowe uwodornienie rafinowanego oleju palmowego istotnie wydłuża czas użytkowania frytury,
  • neutralny smak i zapach frytury nie zaburza smaku i zapachu smażonych potraw,
  • wysoki punkt dymienia, powyżej 250℃, ogranicza uciążliwe dymienie zapewniając komfort i bezpieczeństwo pracy.











data publikacji: 2019-01-16