Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji

Promocje

KRUSZWICA BACKSTABIL



KRUSZWICA BACKSTABIL

MIESZANKA TŁUSZCZOWO - CUKROWA

ZASTOSOWANIE:
Do produkcji ciasta francuskiego, półfrancuskiego i drożdżowego.

ZALETY:
  • gwarantuje wysoką stabilność ciasta
  • skraca czas leżakowania
  • pozwala na jednofazową metodę prowadzenia ciasta
  • zwiększa tolerancję na przegarowanie wyrobów
  • zapewnia delikatną i elastyczną strukturę miękiszu
  • dłużej utrzymuje świeżość
CECHY:
  • naturalny aromat
  • bez barwników
  • bez konserwantów
  • bez tłuszczy utwardzonych




Opakowanie:

masa netto jednostkowa:3kg
masa nettozbiorcza: 12kg (4x3kg)


















Backstabil można stosować jako dodatek do podstawowego ciasta drożdżowego:chałki, bułki, rogale, placki drożdżowe

Ciasto drożdżowe powinno być bardzo elastyczne. Jego plastyczność umożliwia nawet kilkakrotne zwiększenie objętości w stosunku do objętości ciasta nie poddanego procesowi wyrastania.

Receptura:

Kruszwica Backstabil
500g
mąka pszenna typ 550
2000g
woda zimna
1000g
jaja
200g
drożdże
140g
mleko w proszku pełne
100g
sól
10g

Wszystkie składniki połączyć na jednolitą gładką masę - 2 minuty wolne obroty i 5 minut szybkie obroty maszyny. Nadać odpowiedni kształt. Czas odpoczynku 10 minut. Dalej postępować w zależności od przeznaczenia.


















CIASTO NA BUŁKĘ DO HAMBURGERÓW:

Receptura:
Kruszwica Backstabil
100g
mąka pszenna typ 500
1000g
woda zimna
1000g
jaja
100g
Olej Maestro Świeżość
50g
drożdże
40g
mleko w proszku pełne50g
sól15g




Przygotowanie:
Połączyć wszystkie składniki na jednolitą,gładką masę, pozostawić do odpoczynku na około 15 minut. Podzielić na prasy ( w zależności od wielkości bułki). Po odpoczynku za pomocą dzielarki podzielić i zaokrąglić bułki . Przełożyć na blaszki do odpieczenia, posmarować jajkiem i odstawić do garownika. Po wyrośnięciu posypać sezamem lub innymi nasionami i odpiec bez pary.




data publikacji: 2020-01-02