Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji

Promocje

Koncentrat Paczka 20% Credin



KONCENTRAT PĄCZKA 20% służy do szybkiego i prostego przygotowania pączków. To gwarancja stałej, wysokiej
jakości wypieków. Bazując na opracowanej recepturze przygotujesz pączki o równomiernej, puszystej strukturze miękiszu,
gładkiej powierzchni i dużej objętości. Pączki wyróżniają się stabilną i ładną białą obwódką. Niewątpliwą zaletą
jest również zminimalizowane wchłanianie tłuszczu podczas smażenia.

Receptura:
KONCENTRAT PĄCZKA 20%400 g
Mąka pszenna T-5502000 g
Jaja 500 g
Drożdże160 g
Margaryna 80 % 200 g
Woda 700 g
 

Metoda:
Czas mieszania: 4 min. wolne + 6 min. średnie
Fermentacja wstępna: 20 min.
Temp. ciasta: 26 °C
Naważka: 1650 g (55g/1 szt.)

Czas fermentacji końcowej: ok 50 min.
(35 °C, wilgotność 70%) + 5 min. (osuszanie)
Temp. smażenia: 180 °C
Czas smażenia: 3 min. góra, 2 min. dół, ponownie
1 min. góra
Dekoracja: CREDI SNOW


data publikacji: 2019-01-15