Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji

Promocje

Pączek Hiszpański Credin

Koncentrat CIASTO PARZONE to gwarancja wysokiej oraz stabilnej jakości wypieków. Przygotuj pączki niezwykłe, delikatne i puszyste, idealne w czasie karnawału!
Gwarancja wysokiej oraz stabilnej jakości wypieków
Mieszanka idealna do wypieku pączków hiszpańskich, znanych także jako pączki wiedeńskie lub popularne w cukierniach „gniazdka”.

Receptura:
CIASTO PARZONE 1000 g
Woda1200 g
Jaja1000 g
Olej300 g



Metoda:
Do suchej masy ciasta parzonego dodać wodę
o temp. 60°C.
Wymieszać wszystkie składniki, aż do uzyskania
elastycznej konsystencji. Po wymieszaniu
stopniowo dodawać jaja i olej.
Czas mieszania: ok. 3-4 min. średnie obroty
Podsmażyć papier, a następnie schłodzić.
Na schłodzonym papierze wyłożyć uformowane
ciasto na pączki.
Temp. smażenia: 180 °C
Czas smażenia: 7 min. góra, 4 min. dół,
ponownie 1 min. góra



data publikacji: 2019-01-15