Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji

Promocje

Pistacjowy Duet Serowy




Blat Czekoladowy

Czekoladowe Soft 750g
Olej450g
Woda80g
Jaja370g

Wykonanie: 
Składniki blatu czekoladowego wyrobić płaskim mieszadłem na średnim biegu miksera. Gotowe ciasto rozsmarować na papier do pieczenia i wypiec. A ostudzonego blatu należy skroić zapieczoną skórkę.
Czas mieszania: 3 minuty
Temperatura wypieku: 190 oC
Czas wypieku: 20 minut

Masa Serowy Duet

Krem Volu450g
Stabilizator neutralny (2kg)280g
Woda 18 oC900g
Woda 50 oC270g
Ser twaróg mielony2200g
Cukier puder600g
Margaryna kremowa600g
Pasta pistacjowa80g

Wykonanie:

KOMPLET Krem Volu ubić z zimną wodą. Margarynę napowietrzyć z cukrem i twarogiem. Powstałą masę serową wymieszać z gotowym kremem Volu. KOMPLET Stabilizator Neutralny wymieszać z ciepłą wodą i dodać do masy serowej. Gotową masę w ilości 2500 g wymieszać z pastą pistacjową, a następnie rozsmarować na ostudzony blat czekoladowy. Na wierzch masy serowo - pistacjowej rozsmarować pozostałą część masy serowej

Pistacjowa pasta:

Kiddy Weis250g
Stabilizator neutralny (2kg)40g
Śmietanka 30%200g
Pasta pistacjowa20g
Posiekane orzechy pistacjowe40g
Woda100g
Barwnik spożywczy zielony1g

Wykonanie:

Śmietankę z wodą zagotować, dodać KOMPLET Stabilizator Neutralny, KOMPLET Kiddy Weiss, pistacjową pastę oraz zielony barwnik. Polewę ostudzić, wylać na wierzch ciasta posypując posiekanymi pistacjami. 
data publikacji: 2021-09-25