Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji

Promocje

Przysmak Turystyczny


Składniki:

MULTIDROŻDŻOWE100g
Mąka pszenna typ 550400g
Cukier70g
Jabłko prażone kostka600g
Migdały słupki (blanszowane, prażone)300g
Rodzynki150g
Figi suszone100g
Kakao20g
Cynamon mielony15g
Proszek do pieczenia10g
Likier gruszkowy60g
Woda150g
Posypka
Migdały płatki (prażone)180g


Wykonanie: 

Jabłka rozmrozić. Figi pokroić na mniejsze kawałki. Składniki ciasta połączyć i za pomocą płaskiego mieszadła wyrobić na wolnym biegu miksera. czas mieszania: 8 minut – wolne obroty Po zakończeniu procesu mieszania, ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego, wypełnić ciastem aluminiowe foremki (Ø 7, h 4 cm), lub wypiec w kształcie małego chlebka. Formy do chlebka wysmarować wcześniej olejem i wyłożyć płatkami migdałowymi. naważka: 130 g (babeczki) 300 g (chlebek) czas wypieku: około 30 minut temperatura wypieku: 220 °C


data publikacji: 2021-09-25