Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji

Promocje

Puree owocowe Zentis


Puree owocowe ZENTIS nie zawierają substancji konserwujących. W ich skład wchodzi aż 90% owoców, 9% cukru i 1% błonnika. Co sprawia, że są idealnym i zdrowym dodatkiem do ciast, deserów, lodów, musów, owsianek czy jogurtów. Mogą być także stosowane jako nadzienie np. do pralin.
Dostępne smaki: ananas, czarna porzeczka, kiwi, malina, mango, marakuja, truskawka, wiśnia. Opakowanie 2kg.














Mini Musy Owocowe

(receptura na silikonową formę 60/40cm, na 70sztuk)



Surowce:

  • Puree ZENTIS (dowolny smak) 1100 g
  • Śmietanka 33% BIERUŃ 650 g
  • Żelatyna 45 g
  • Woda 100 g


Wykonanie:

Galaretka z Puree:

Do 450g puree owocowego Zentis dodać 150g przegotowanej wody oraz 20g żelatyny rozpuszczonej w 80g wody. Całość dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną galaretką 
zalać dna formy. Odstawić do ostygnięcia. 

Mus z Puree: 
Śmietanę ubić na puszystą masę. Do ubitej śmietany dodać 650 g puree owocowe. Całość wymieszać. Następnie dodać 25 g żelatyny rozpuszczonej w 100 g wody. Tak przygotowaną masą wypełnić formy.
Następnie  wyciętymi wcześniej krążkami z rolady, wyrównać mus w formach. Całość odstawić do zamrażarki. Zamarznięte musiki wyjmować z formy układając je galaretką do góry. Ozdabiać według uznania.


Receptura i zdjęcia: ZENTIS POLSKA



data publikacji: 2024-05-17