Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji

Aktualności







Z okazji 10-lecia Akademii Mistrza firma ZT „Kruszwica” S.A. zaprasza do wzięcia udziału w jubileuszowym konkursie „MAESTRO WYPIEKÓW”. Konkurs skierowany jest do profesjonalistów z branży cukierniczej, piekarskiej i lodziarskiej.

Zadaniem uczestników będzie wykonanie tortu okolicznościowego na temat: „Akademia Mistrza – Pasja Mistrzów”,
z wykorzystaniem jednej z margaryn Kruszwica: Maestra kremowa White, Maestra kremowa NH, Maestra cukiernicza MB lub Maestra cukiernicza NH.

Autorzy najlepszych prac otrzymają wyjątkowe nagrody. Jury przyzna 10 wyróżnień – dwuosobowych zaproszeń na Galę z okazji 10 – lecia Akademii Mistrza, która odbędzie się 28 sierpnia 2018 roku w hotelu Grand Nosalowy Dwór w Zakopanem. Tego dnia spośród wyróżnionych osób zostanie wyłonionych 3 zwycięzców, którzy otrzymają nagrody główne: Puchary Akademii Mistrza oraz vouchery do wykorzystania na dowolny kurs w Ashanti – Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej.

Dodatkowo zwycięzca otrzyma tytuł Maestro Wypieków II edycji konkursu.

Aby wziąć udział w konkursie należy przesłać kartę zgłoszenia oraz minimum trzy zdjęcia przedstawiające pracę w całości oraz w przekroju. Ocenie podlegać będą: sposób pokazania tematu, dobór składników, kompozycja smakowa, zastosowanie technik dekoracyjnych oraz estetyka wykonania, kreatywność, oryginalność i złożoność pracy.

Liczymy na ciekawe, unikalne i przede wszystkim smaczne wypieki. Pokażcie nam swoją pasję, talent
i zaangażowanie. Czekamy na nowego Maestro Wypieków!

Powodzenia!

Czas trwania konkursu: od 15 maja 2018 roku do 15 czerwca 2018 roku.

Ogłoszenie wyników: do dnia 22 czerwca 2018.









11 kwietnia 2018r wraz z firmą Ako i włoskim producentem lodów MonteBianco zorganizowaliśmy dla grupy klientów
warsztaty
 " Monte Bianco - zdobywamy szczyty".
Tematem była produkcja lodów rzemieślniczych przy użyciu tradycyjnych komponentów bez użycia emulgatorów. Włoscy mistrzowie Massimo Arena, Salvatore Scolaro oraz Antonio Scaramozzino zaprezentowali lodziarskie nowości.
Do produkcji lodów wykorzystano maszyny BRAVO w technologii TRITTICO uważane za najlepsze dostępne na polskim rynku maszyny do produkcji lodów.
Warsztaty zorganizowaliśmy w Międzynarodowej Szkole Kulinarnej Ashanti Atelier Sp. z o.o. w Łodzi.
Dziękujemy naszym klientom oraz współorganizatorom warsztatów.