Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji

Berliner Koncentrat 1:2

tel.: +48 42 674 52 24
tel.: +48 42 674 69 45
zamowienia@plus.biz.pl
kod produktuBerliner Koncentrat 1:2
opakowanie25kg
producent

opis produktu

Specjalnie opracowana receptura koncentratu gwarantuje delikatny, równomiernie porowaty miękisz, doskonały smak i zapach gotowego pączka oraz ładną skórkę i obrączkę. Niewątpliwą zaletą jest także duża wilgotność miękiszu, dzięki której pączek pozostaje świeży i smaczny nawet przez 2 -3 dni. Zawartość jaj w koncentracie sprawia, że procedura przygotowania pączków jest szybka łatwa i bezpieczna, bowiem dodajemy tylko mąkę, drożdże i wodę, a efekty są bardzo dobre za każdym razem. Stosowanie Koncentratu Berlinera jest gwarancją najwyższej jakości pączka.
Receptura:

KONCENTRAT BERLINER1000 g
Mąka pszenna T-5502000 g
Drożdże180 g
Woda ok1100-1200 g


Metoda:
Wymieszać wszystkie składniki razem do uzyskania elastycznej konsystencji.
Czas mieszania: 4 min. wolne + 6 min. średnie
Naważka: 1400 g - 30 pączków
Czas fermentacji wstępnej: 15 min.
Czas fermentacji końcowej: 40 min.
(35 °C, wilgotność 75%)
Temp. smażenia: 180 °C - 190 °C
Czas smażenia: 6 min. (2 + 3 + 1)