Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji

Credi Softdough Scones

tel.: +48 42 674 52 24
tel.: +48 42 674 69 45
zamowienia@plus.biz.pl
kod produktuBułeczki Szkockie Scones
opakowanie15kg
producent

opis produktu

Mini pączusie to propozycja przepysznych, smażonych na tłuszczu przekąsek, które bardzo łatwo wykonać z mieszanki Credi Softdough Scones. Skorzystaj z receptury na kule twarogowe lub maślankowe, a uzyskasz wilgotny i znakomity smak mini pączusiów. Ciasto jest bardzo wygodne do dalszej obróbki i formowania. Obsypane cukrem pudrem lub też cukrem z cynamonem smakują naprawdę wybornie.
Produkt w postaci surowej nadaje się do mrożenia.


Kule Twarogowe

Receptura:
Credi Softdough Scones.1250g
Woda (zimna)
250g
Jajka (zimne)
300g
Ser biały mielony
500-700g

Metoda:
Wymieszać wszystkie składniki razem.
Czas mieszania: ok. 3min. średnie obroty.
Ciasto podzielić na wałki o średnicy ok. 2cm a następnie podzielić na kopytka o dugości ok.2cm.
Czas leżakowania: 20min.
Temperatura smażenia: 180 oC
Czas smażenia: 3min.
Dekoracja: Credi Snow lub cukier, cukier z cynamonem
Produkt w postaci surowej nadaje się do mrożenia.




Kule Maślankowe:

Receptura:
Bułeczki Szkockie Scones1000g
Jajka (zimne)
400g
Maślanka
600g

Metoda:
Wymieszać wszystkie składniki razem.
Czas mieszania: ok. 3min. średnie obroty.
Ciasto podzielić na wałki o średnicy ok. 2cm a następnie podzielić na kopytka o dugości ok.2cm.
Czas leżakowania: 20min.
Temperatura smażenia: 180 oC
Czas smażenia: 3min.
Dekoracja: Credi Snow lub cukier, cukier z cynamonem
Produkt w postaci surowej nadaje się do mrożenia.





do pobrania