Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji

Chleb o bardzo niskiej zawartości glutenu

tel.: +48 42 674 52 24
tel.: +48 42 674 69 45
zamowienia@plus.biz.pl
opakowanie10kg
producent

opis produktu

Koncentrat służy do produkcji chleba o bardzo niskiej zawartości glutenu, w którym jego zawartość w 100 g pieczywa nie przekracza 0,01g. Pieczywo to przeznaczone jest dla osób pragnących ograniczyć w swojej diecie ilości glutenu, jak i dla osób poszukujących nowych smaków. W skład mieszanki wchodzi m.in. skrobia pszenna, słonecznik, len, soja, a także mleko odtłuszczone w proszku.
Przy produkcji chleba o bardzo niskiej zawartości glutenu należy zadbać o to, aby produkt podczas wytwarzania nie miał kontaktu z surowcami zawierającymi gluten (np. mąką), aby w jak największym stopniu zabezpieczyć go przed zanieczyszczeniem krzyżowym tym alergenem
Mieszanka jest 100%, należy do niej dodać tylko drożdże i wodę.

do pobrania