Ciasto drożdżowe koncentrat Bakels
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
kod produktu | Ciasto drożdzowe koncentrat Bakels |
opakowanie | 12,5kg |
producent | |
opis produktu
Ciasto Drożdżowe Koncentrat to bardzo wydajny mix sprawdzający się w wielu recepturach. Produkt zapewnia stałą, wysoką jakość wyrobów zachowując niewielkie i jednocześnie ekonomiczne dozowanie.
Stanowi uniwersalną bazę do przygotowania wszelkich wyrobów pół-cukierniczych opartych na cieście drożdżowym. Wytworzone pączki, drożdżówki, placki, tarty, makowce, chałki, babki, rogale i inne podobne wyroby posiadają cechy tradycyjnych, rzemieślniczych, w których rodzimi konsumenci, z pewnością docenią kolor, intensywny zapach, wyśmienity smak i prawdziwą drożdżową strukturę.
RECEPTURA NA
PĄCZKI
350 g Ciasta Drożdżowego
Koncentrat
2000 g mąki pszennej typu
500
200 g cukru
200
g margaryny
140
g drożdży
1000 g wody (wartość
przybliżona)
Sposób przygotowania:
odważyć składniki na
ciasto. Miesienie (maszyna spiralna): 6 min na wolnych obrotach; 5-6 min na szybkich obrotach,
temperatura ciasta: 26°C, leżakowanie w dzieży 15 min. Podzielić ciasto na kęsy, naważka 60 g,
wstawić do garowni (temp. ok. 37°C, wilgotność 70%, czas ok. 50 min), a następnie
smażyć.
Schemat smażenia pączków w temperaturze 180°C: wrzucić pączki na olej, po 3 min przewrócić, po kolejnych 3 min przewrócić ponownie, po 1,5 min przewrócić ostatni raz, po 1 min wyciągnąć usmażone pączki. Sumaryczny czas smażenia: 8,5 min.