Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji

Extra Grün

tel.: +48 42 674 52 24
tel.: +48 42 674 69 45
zamowienia@plus.biz.pl

opis produktu

Extra Grün to polepszacz do bułek hamburgerowych, pieczywa drożdżowego półcukierniczego i cukierniczego (pączki, drożdżówki, chałki itp.) oraz chleba tostowego. Skuteczny również do pieczywa pszennego zwykłego i blatów do pizzy.

Dozowanie:
0,4% - 1,0% (0,4 kg do 1,0 kg na 100 kg mąki)

Zalety stosowania:
  • ułatwia proces produkcji poprzez stabilizację czasu rozrostu końcowego
  • pieczywo uzyskuje zwiększoną objętość, efektowny wygląd
  • następuje poprawa struktury miękiszu
  • dzięki zawartości m. in. słodu i mąki sojowej nadaje pieczywu szczególnie korzystny, delikatny smak i aromat.

 Zasady stosowania:
  • należy wymieszać na sucho z mąką
  • dozowanie zawsze przy sporządzaniu fazy ostatniej, tj. ciasta
  • temperatura ciasta nie powinna przekraczać 28°C
  • można stosować do ciast sporządzonych metodą bezpośrednią, jak i na bazie podmłody
  • ciasto dzielić i formować po 10-20 minutach 
do pobrania