Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji

Kakao 20-22% a'5kg

tel.: +48 42 674 52 24
tel.: +48 42 674 69 45
zamowienia@plus.biz.pl
opakowanie5 kg
producent

opis produktu

Kakao 20-22% 


Kakao w proszku wykorzystywane jest w branży gastronomicznej, cukierniczej do przygotowania napojów czekoladowych, ciast i deserów czekoladowych. Posiadamy szeroki wybór producentów,  różne wielkości opakowań, prowadzimy sprzedaż hurtową i detaliczną. 

Kakao powstaje z nasion owoców kakaowca, drzewa rosnącego w klimacie równikowym, występującym na obszarach, z których pochodzi, czyli Ameryki Północnej i Środkowej (dokładniej z terenów dzisiejszego Meksyku i Gwatemali). Obecnie największymi eksporterami kakao są: kraje afrykańskie: Wybrzeże Kości Słoniowej, Ghana, Nigeria, Kamerun, kraje amerykańskie: Brazylia, Ekwador, Dominikana, Kolumbia, Meksyk, kraje azjatyckie i Oceanii: Indonezja, Papua Nowa Gwinea, Malezja.

Oprócz walorów smakowych kakao jest źródłem bogatym w wiele witamin: magnez, wapń, chrom, żelazo, mangan i cynk. Kakao rewelacyjnie wpływa na samopoczucie i koncentrację oraz redukuje stres i wyczerpanie.



do pobrania