Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji

Krem Kokosowy smarowny

tel.: +48 42 674 52 24
tel.: +48 42 674 69 45
zamowienia@plus.biz.pl
kod produktuKrem kokosowy smarowny
opakowanie5kg
producent

opis produktu

Zastosowanie:


  • Bezpośrednio do smarowania i przekładania wafli, markiz, makaroników, ciastek, a także jako dodatek do słodkich dań typu naleśniki, gofry.
  • Do nadziewania na zimno gotowych wyrobów piekarskich i ciastkarskich typu pączki, słodkie bułki, rogaliki, muffiny.
  • Dodatek do mas i kremów opartych na bitej śmietanie lub mascarpone, stosowanych do przekładania i dekorowania lekkich ciast biszkoptowych oraz rolad
  • Jako składnik ganaszy i musów




Sposób  użycia:

  • W dolnym zakresie temperatur przechowywania (12- 13oC)kremy smarowne Bellaria posiadają konsystencję zwartą (półstałą).
  • W temperaturze pokojowej (23°C) kremy te przybierają postać smarowna (mazistą)
  • W celu rozluźnienia konsystencji można zastosować lekkie podgrzanie (do ca. 32oC).
  • Kremy stosowane do smarowania i przekładania wafli i ciastek mogą być dozowane w niezmienionej postaci bezpośrednio z opakowania.
  • Inne zastosowania (dodatek do nadzień i mas kremowych opartych na bitej śmietanie lub mascarpone) wymagają delikatnego upłynnienia w temperaturze 40–45°C, a następnie schłodzenia do temperatury 28- 30oC przed połączeniem z masą śmietanową.
  • Upłynnianie w skali rzemieślniczej powinno przebiegać na łaźni wodnej, a w skali przemysłowej w izotermicznych zbiornikach z płaszczem wodnym, wyposażonych w mieszadło.





Zawartość tłuszczu min. %               32

Barwa Barwa jasna, mleczna

Smak kokosowy

do pobrania