Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji

Kruszwica Backstabil

tel.: +48 42 674 52 24
tel.: +48 42 674 69 45
zamowienia@plus.biz.pl
kod produktuKruszwica Backstabil
opakowanie12kg
producent

opis produktu


Backstabil można stosować jako dodatek do podstawowego ciasta drożdżowego:chałki, bułki, rogale, placki drożdżowe


  • Gwarantuje dużą stabilność ciasta.
  • Skraca czas leżakowania.
  • Pozwala na jednofazową metodę prowadzenia ciasta.
  • Zwiększa tolerancję na przegarowanie wyrobów.
  • Zapewnia delikatną i elastyczną strukturę miękkiszu.
  • Wydłuża świeżość wyrobów gotowych.
  • Ciasto surowe można mrozić.
Ciasto drożdżowe powinno być bardzo elastyczne. Jego plastyczność umożliwia nawet kilkakrotne zwiększenie objętości w stosunku do objętości ciasta nie poddanego procesowi wyrastania.

Receptura:

Kruszwica Backstabil
500g
mąka pszenna typ 550
2000g
woda zimna
1000g
jaja
200g
drożdże
140g
mleko w proszku pełne
100g
sól
10g

Wszystkie składniki połączyć na jednolitą gładką masę - 2 minuty wolne obroty i 5 minut szybkie obroty maszyny. Nadać odpowiedni kształt. Czas odpoczynku 10 minut. Dalej postępować w zależności od przeznaczenia.


do pobrania