Kruszwica Backstabil
![]() |
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
kod produktu | Kruszwica Backstabil |
opakowanie | 12kg |
producent | ![]() |
opis produktu
Backstabil można stosować jako dodatek do podstawowego ciasta drożdżowego:chałki, bułki, rogale, placki drożdżowe
- Gwarantuje dużą stabilność ciasta.
- Skraca czas leżakowania.
- Pozwala na jednofazową metodę prowadzenia ciasta.
- Zwiększa tolerancję na przegarowanie wyrobów.
- Zapewnia delikatną i elastyczną strukturę miękkiszu.
- Wydłuża świeżość wyrobów gotowych.
- Ciasto surowe można mrozić.
Ciasto drożdżowe powinno być bardzo elastyczne. Jego plastyczność umożliwia nawet kilkakrotne zwiększenie objętości w stosunku do objętości ciasta nie poddanego procesowi wyrastania.
Receptura:
Kruszwica Backstabil | 500g |
mąka pszenna typ 550 | 2000g |
woda zimna | 1000g |
jaja | 200g |
drożdże | 140g |
mleko w proszku pełne | 100g |
sól | 10g |
Wszystkie składniki połączyć na jednolitą gładką masę - 2 minuty wolne obroty i 5 minut szybkie obroty maszyny. Nadać odpowiedni kształt. Czas odpoczynku 10 minut. Dalej postępować w zależności od przeznaczenia.