Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji

Kruszwica Kruche

tel.: +48 42 674 52 24
tel.: +48 42 674 69 45
zamowienia@plus.biz.pl
kod produktuKruszwica Kruche
opakowanie10kg
producent

opis produktu

100 % mieszanka do produkcji wyrobów z ciasta kruchego – korpusów do babeczek, spodów pod szarlotki, serników,  mazurków, tart owocowych czy torcików, kruszonki jak również różnego rodzaju ciastek i herbatników.

ZALETY:
  • przyspiesza i ułatwia produkcję ciasta
  • produkt bardzo prosty w obróbce
  • zapewnia elastyczne i stabilne ciasto
  • ciasto nie kurczy się podczas wielokrotnej obróbki
  • surowe ciasto nadaje się do zamrażania
  • wiele wariantów zastosowań produktu
  • gwarantuje powtarzalność produkcji

Opakowanie: 10kg

Receptura podstawowa:
KRUSZWICA KRUCHE
1000g
Margaryna Maestra cukiernicza MB
400g
Jaja
100g


PRZYGOTOWANIE
Składniki wymieszać mikserem przez 4 minuty na wolnych obrotach i 1 minutę na szybkich.
Przygotowane ciasto schłodzić w temp. 4-8°C, przez co najmniej 2 godz. Uformować zgodnie z przeznaczeniem, wypiec.

Temp. pieczenia: 200 – 210°C
Czas pieczenia: 12-18 minut

Receptura na kruszonkę:

KRUSZWICA KRUCHE1000g
Margaryna Maestra cukiernicza MB500g


Składniki wymieszać mikserem przez 4 minuty do postaci kruszonki. Schłodzić.



do pobrania