Kruszwica Kruche
tel.: +48 42 674 52 24 tel.: +48 42 674 69 45 zamowienia@plus.biz.pl |
kod produktu | Kruszwica Kruche |
opakowanie | 10kg |
producent | |
opis produktu
100 % mieszanka do produkcji wyrobów z ciasta kruchego – korpusów do babeczek, spodów pod szarlotki, serników, mazurków, tart owocowych czy torcików, kruszonki jak również różnego rodzaju ciastek i herbatników.
ZALETY:
- przyspiesza i ułatwia produkcję ciasta
- produkt bardzo prosty w obróbce
- zapewnia elastyczne i stabilne ciasto
- ciasto nie kurczy się podczas wielokrotnej obróbki
- surowe ciasto nadaje się do zamrażania
- wiele wariantów zastosowań produktu
- gwarantuje powtarzalność produkcji
Opakowanie: 10kg
Receptura
podstawowa:
KRUSZWICA KRUCHE | 1000g |
Margaryna Maestra cukiernicza MB | 400g |
Jaja | 100g |
Składniki wymieszać mikserem przez 4 minuty na wolnych obrotach i 1 minutę na szybkich.
Przygotowane ciasto schłodzić w temp. 4-8°C, przez co najmniej 2 godz. Uformować zgodnie z przeznaczeniem, wypiec.
Temp. pieczenia: 200 – 210°C
Czas pieczenia: 12-18 minut
Receptura na kruszonkę:
KRUSZWICA KRUCHE | 1000g |
Margaryna Maestra cukiernicza MB | 500g |
Składniki wymieszać
mikserem przez 4 minuty do postaci kruszonki. Schłodzić.