Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji

Lider

tel.: +48 42 674 52 24
tel.: +48 42 674 69 45
zamowienia@plus.biz.pl

opis produktu

Polepszacz nowej generacji, na bazie naturalnych składników, powoduje uzyskanie stabilnej jakości. Korzystnie wpływa na efekt końcowy wypiekanego asortymentu. Zawiera w składzie mąkę sojowa nie modyfikowaną genetycznie bogatą w białko i posiadającą właściwości przedłużenia świeżości pieczywa i powodującej pojaśnienie barwy miękiszu. Kierowany do produkcji bagietek oraz pozostałej drobnej galanterii.

Produkt odznaczony Złotym Medalem na Międzynarodowych Targach Food Targ 2000

  • dodaje się przed rozpoczęciem miesienia ciasta do całej ilości mąki (nie rozpuszczając w wodzie),
  • charakteryzuje się wysoką jakością i skutecznością dzięki czemu pieczywo uzyskuje  większą objętość oraz przedłużoną świeżość,
  • konkurencyjny polepszacz tego typu na rynku,
  • można stosować zarówno w produkcji tradycyjnej jak i mechanicznej,
  • stabilny w piecu,
  • ciasto uzyskuje dużą objętość podczas prowadzenia,
  • bez emulgatorów typu – DATEM,
  • oparty na emulgatorach naturalnych.
Dawkowanie 0,5-1%
Opakowanie: 10 kg lub 25 kg
do pobrania