Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji

Migdał łuskany

tel.: +48 42 674 52 24
tel.: +48 42 674 69 45
zamowienia@plus.biz.pl
kod produktuMigdał łuskany
opakowanie25kg

opis produktu

Migdały, czyli nasiona migdałowca, to najszlachetniejsze z orzechów, dlatego posiadają tytuł "króla orzechów". Pochodzące z rejonów Bliskiego Wschodu słodkie migdały (A. communis var. sativa) wyróżniają się swoimi właściwościami i wartościami odżywczymi - mają najwięcej witaminy B2 (1.138 mg/100 g), witaminy E (25.63/100 g) i błonnika (12,5 g/100g) spośród wszystkich orzechów. Nie brakuje w nich także niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) i pierwiastków mineralnych (zwłaszcza potasu). Właśnie m.in. dzięki tym substancjom migdały mogą zapobiec chorobom serca i cukrzycy, co zostało udowodnione naukowo. Są także polecane na nudności i zgagę w ciąży. Poza tym sprawdzą się w diecie wegetarian, osób odchudzających się i tych żyjących w ciągłym stresie.

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/migdaly-wlasciwosci-i-wartosci-odzywcze-migdalow_36593.html

Migdały,czyli nasiona migdałowca, to najszlachetniejsze z orzechów.  Pochodzące z rejonów Bliskiego Wschodu słodkie migdały wyróżniają się swoimi właściwościami i wartościami odżywczymi. Posiadają najwięcej witaminy B2, witaminy E i błonnika spośród wszystkich orzechów. Nie brakuje w nich także niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych,  potasu, magnezu, kwasu foliowego, wapnia, a także żelaza, cynku i miedzi.

Migdały, czyli nasiona migdałowca, to najszlachetniejsze z orzechów, dlatego posiadają tytuł "króla orzechów". Pochodzące z rejonów Bliskiego Wschodu słodkie migdały (A. communis var. sativa) wyróżniają się swoimi właściwościami i wartościami odżywczymi - mają najwięcej witaminy B2 (1.138 mg/100 g), witaminy E (25.63/100 g) i błonnika (12,5 g/100g) spośród wszystkich orzechów. Nie brakuje w nich także niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) i pierwiastków mineralnych (zwłaszcza potasu). Właśnie m.in. dzięki tym substancjom migdały mogą zapobiec chorobom serca i cukrzycy, co zostało udowodnione naukowo. Są także polecane na nudności i zgagę w ciąży. Poza tym sprawdzą się w diecie wegetarian, osób odchudzających się i tych żyjących w ciągłym stresie.

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/migdaly-wlasciwosci-i-wartosci-odzywcze-migdalow_36593.html
Migdały stanowią nieodłączny element ciast oraz deserów. W przemyśle cukierniczym znajdują zastosowanie jako masa migdałowa. Przerabiane są również na masę marcepanową.

do pobrania