Nowości
KETO MIX to koncentrat z dodatkiem nasion i ziaren na bułki i pieczywo o niskiej zawartości węglowodanów.

Produkt ten doskonale wpisuje się w trendy rynkowe i konsumencką potrzebę stosowania diety ketogennej. Zawiera tylko 6,4 grama węglowodanów na 100 gramów wypieczonego produktu, jest wysokoproteinowy i bogaty w błonnik.
Dzięki bardzo niskiej zawartości węglowodanów wypieki z KETO MIX ułatwiają jej stosowanie, a stosowanie pieczywa uzupełnia dietę choć wymaga uwzględnienia wartości odżywczych przez konsumenta.
Mieszanka doskonale sprawdza się jako baza bułek w różnych formach (także składanych), które z powodzeniem można stosować w segmencie cateringów dietetycznych (tzw. “diety pudełkowej”) lub piekarniach tradycyjnych i przemysłowych.

Zapewnia
równomierne natłuszczenie powierzchni, zabezpiecza formy przed efektem zapieczonego tłuszczu.
Usprawnia mycie i czyszczenie używanych akcesoriów oraz spowalnia ich
zużycie.
Cechy produktu
- 100% składników roślinnych - produkt odpowiedni do wyrobów wegańskich.
- Nie zawiera alergenów.
- Kompozycja oleju rzepakowego i słonecznikowego, tłuszczu palmowego, wosku roślinnego i lecytyny.
- Forma aplikacji możliwa zarówno przy użyciu pędzla piekarskiego, jak i pistoletu natryskowego pneumatycznego lub elektrycznego.
- Ekonomiczne zużycie w stosunku do natłuszczania powierzchni innymi metodami niż natryskowa.
- Neutralny w smaku. w pełni bezpieczny w kontakcie z żywnością, nie wpływa na walory smakowe wypiekanych wyrobów.
Przechowywać w ciemnym, suchym i dobrze wentylowanym miejscu, w temperaturze 4-18°C.

OPTIMA TRENN SPRAY
Zastosowanie środka natłuszczającego Optima Trenn Spray:
Uniwersalny środek antyadhezyjny w formie spray’u, zapobiegający przywieraniu do blach, form cukierniczych i piekarskich, tac oraz gofrownic.
Zapewnia
równomierne natłuszczenie powierzchni, zabezpiecza formy przed efektem zapieczonego tłuszczu.
Usprawnia mycie i czyszczenie używanych akcesoriów oraz spowalnia ich zużycie.
Cechy produktu
- 100% składników roślinnych - produkt odpowiedni do wyrobów wegańskich.
- Nie zawiera alergenów.
- Kompozycja oleju rzepakowego, tłuszczu palmowego i lecytyny słonecznikowej.
- Wygodne poręczne 500 ml opakowanie, gotowe do użytku w każdych warunkach.
- Ekonomiczne zużycie w stosunku do natłuszczania powierzchni innymi metodami niż natryskowa.
- Wysoka efektywność kosztowa.
Przechowywać w ciemnym, suchym i dobrze wentylowanym miejscu w temperaturze 2-18°C.
PRIMA KREEMI WHITE SG

Zastosowanie kremu cukierniczego Prima Kreemi White SG:
Wyjątkowa mieszanka tłuszczu i cukru o neutralnym aromacie i barwie do przygotowywania na zimno kremów (typu: russel, szwedzki, budyniowy), mas i nadzień do tortów, rolad, rożków, babeczek, muffinek, kruchych babeczek, eklerów, omletów oraz do wykańczania i dekorowania ciast.
Gotowa do użycia bezpośrednio po wyciągnięciu z chłodni, ubiciu i dodaniu składników smakowo-aromatycznych.
Cechy produktu
- Posiada dobre właściwości napowietrzające.
- Zapewnia szybkość i prostotę użycia.
- Gwarantuje powtarzalność procesu i finalnych efektów.
- Świetnie łączy się z innymi składnikami typu: czekolada, owoce, alkohol, produkty mleczne.
- Gwarantuje wysoką stabilność.
- Produkt odpowiedni dla wegan.
- Gotowe kremy, masy i nadzienia na bazie kremu cukierniczego Prima Kreemi White SG można mrozić bez straty na jakości, kształcie, strukturze.
- SG – wybierając ten produkt, masz pewność, że zawiera olej palmowy z certyfikatem RSPO, który został wyprodukowany zgodnie z surowymi kryteriami środowiskowymi i społecznymi.
Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze od +4ºC do +15ºC z dala od światła i silnych zapachów.