Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji

Nowości





Wprowadziliśmy do naszej oferty Dorosiowe Ranty.

Jest to marka stworzona przez Marlenę i Marcina Dorosiów. Impulsem do stworzenia dorosiowych rantów był brak produktu w jakości i parametrach oczekiwanych przez pracownie produkujące torty na zamówienie oraz osoby, których pasją są domowe wypieki. Uniwersalne, starannie wykonane, w różnych rozmiarach, cenowo dostosowane do polskich realiów.

Dorosiowe ranty posiadają Świadectwo Jakości Zdrowotnej Państwowego Zakładu Higieny, o przeznaczeniu rantów do kontaktu z żywnością.























WYŚMIENITY SMAK CZEKOLADY

0% DODATKU CUKRU


  • Idealna do wyrobów cukierniczych, piekarskich czy konfekcji czekoladowej i deserów
  • Dostępne czekolady MALCHOC: ciemna, mleczna i biała
  • Dostępne opakowania: blok a'5kg w wersji ciemnej, mlecznej i białej oraz 1kg i 1okg w wersji ciemnej i mlecznej   
  • TEN SAM SMAK CZEKOLADY BEZ DODATKU CUKRU
  • Malchoc daje Ci możliwość dodania informacji "bez dodatku cukru" na Twoich finalnych słodkościach 
  • Klasyczny smak Finest Belgian Chocolate
  • Z maltitolem zamiast cukru.







KETO MIX to koncentrat z dodatkiem nasion i ziaren na bułki i pieczywo o niskiej zawartości węglowodanów.

bułka keto


Produkt ten doskonale wpisuje się w trendy rynkowe i konsumencką potrzebę stosowania diety ketogennej. Zawiera tylko 6,4 grama węglowodanów na 100 gramów wypieczonego produktu, jest wysokoproteinowy i bogaty w błonnik.

Dzięki bardzo niskiej zawartości węglowodanów wypieki z KETO MIX ułatwiają jej stosowanie, a stosowanie pieczywa uzupełnia dietę choć wymaga uwzględnienia wartości odżywczych przez konsumenta.

Mieszanka doskonale sprawdza się jako baza bułek w różnych formach (także składanych), które z powodzeniem można stosować w segmencie cateringów dietetycznych (tzw. “diety pudełkowej”) lub piekarniach tradycyjnych i przemysłowych.









Trenn Pro L55DT
Środek natłuszczający

Zastosowanie:
Specjalistyczny środek antyadhezyjny do natłuszczania form cukierniczych i blach piekarniczych, dzieży, blatów oraz innych urządzeń wypiekowych, który zapobiega przywieraniu ciasta. Obecność w składzie wosków roślinnych zapewnia dobrą przyczepność tłuszczu do formy. Produkt szczególnie polecany do wypieków pełnoziarnistych i zawierających dużą ilość cukru.


Zapewnia równomierne natłuszczenie powierzchni, zabezpiecza formy przed efektem zapieczonego tłuszczu. Usprawnia mycie i czyszczenie używanych akcesoriów oraz spowalnia ich zużycie.


Cechy produktu

  • 100% składników roślinnych - produkt odpowiedni do wyrobów wegańskich.
  • Nie zawiera alergenów.
  • Kompozycja oleju rzepakowego i słonecznikowego, tłuszczu palmowego, wosku roślinnego i lecytyny.
  • Forma aplikacji możliwa zarówno przy użyciu pędzla piekarskiego, jak i pistoletu natryskowego pneumatycznego lub elektrycznego.
  • Ekonomiczne zużycie w stosunku do natłuszczania powierzchni innymi metodami niż natryskowa.
  • Neutralny w smaku. w pełni bezpieczny w kontakcie z żywnością, nie wpływa na walory smakowe wypiekanych wyrobów.

Przechowywać w ciemnym, suchym i dobrze wentylowanym miejscu, w  temperaturze 4-18°C.











OPTIMA TRENN SPRAY

Zastosowanie środka natłuszczającego Optima Trenn Spray:

Uniwersalny środek antyadhezyjny w formie spray’u, zapobiegający przywieraniu do blach, form cukierniczych i piekarskich, tac oraz gofrownic.


Zapewnia równomierne natłuszczenie powierzchni, zabezpiecza formy przed efektem zapieczonego tłuszczu. Usprawnia mycie i czyszczenie używanych akcesoriów oraz spowalnia ich zużycie.

Cechy produktu

  • 100% składników roślinnych - produkt odpowiedni do wyrobów wegańskich.
  • Nie zawiera alergenów.
  • Kompozycja oleju rzepakowego, tłuszczu palmowego i lecytyny słonecznikowej.
  • Wygodne poręczne 500 ml opakowanie, gotowe do użytku w każdych warunkach.
  • Ekonomiczne zużycie w stosunku do natłuszczania powierzchni innymi metodami niż natryskowa.
  • Wysoka efektywność kosztowa.

Przechowywać w ciemnym, suchym i dobrze wentylowanym miejscu w temperaturze 2-18°C.






PRIMA KREEMI WHITE SG

Zastosowanie kremu cukierniczego Prima Kreemi White SG:

Wyjątkowa mieszanka tłuszczu i cukru o neutralnym aromacie i barwie do przygotowywania na zimno kremów (typu: russel, szwedzki, budyniowy), mas i nadzień do tortów, rolad, rożków, babeczek, muffinek, kruchych babeczek, eklerów, omletów oraz do wykańczania i dekorowania ciast.

Gotowa do użycia bezpośrednio po wyciągnięciu z chłodni, ubiciu i dodaniu składników smakowo-aromatycznych.


Cechy produktu

  • Posiada dobre właściwości napowietrzające. 
  • Zapewnia szybkość i prostotę użycia.
  • Gwarantuje powtarzalność procesu i finalnych efektów.
  • Świetnie łączy się z innymi składnikami typu: czekolada, owoce, alkohol, produkty mleczne.
  • Gwarantuje wysoką stabilność.
  • Produkt odpowiedni dla wegan.
  • Gotowe kremy, masy i nadzienia na bazie kremu cukierniczego Prima Kreemi White SG można mrozić bez straty na jakości, kształcie, strukturze.
  • SG – wybierając ten produkt, masz pewność, że zawiera olej palmowy z certyfikatem RSPO, który został wyprodukowany zgodnie z surowymi kryteriami środowiskowymi i społecznymi.

Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze od +4ºC do +15ºC z dala od światła i silnych zapachów.