Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji

Nowości



Sosy stanowią unikalną grupę półproduktów cukierniczych Terravita, odmienną od pozostałych pod względem kompozycji, właściwości i zastosowań. Dostępne w bogatym wachlarzu smaków i barw, używane jako atrakcyjny dodatek nadający niepowtarzalny charakter wielu kategoriom słodkich produktów.

Zastosowanie:
  • Stosowane na powierzchni lodów, tworzą niezastygającą warstwę. Dekorują i podnoszą walory smakowe lodów oferowanych w kuwetach, kubkach czy rożkach.
  • Wkomponowane w masę lodową, utrzymują półpłynną konsystencję i mogą być używane do produkcji lodów marmurkowych w kuwetach i pudełkach.
  •  Sosy mogą być wprowadzane do rdzenia lodów na patyku, gdzie zachowują elastyczną konsystencję .
  • Do dekoracji ciast, deserów lodowych, owocowych oraz opartych na bitej śmietanie.
  • Do dekoracji dań słodkich serwowanych na ciepło typu gofry, naleśniki, makaron, ryż.
  • Sos w butelce gotowy jest do bezpośredniego użycia.  Butelkę należy wstrząsnąć przed dozowaniem. Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Szeroka gama klasycznych i nowych smaków deserowych i owocowych w butelkach 1000g:

Sos Czekoladowy
Sos Toffi
Sos Adwokat
Sos o smaku Słonego karmelu
Sos o smaku Palonego masła
Sos Zielone owoce ( zielone jabłko-kiwi)
Sos Żółte owoce (mango-marakuja)
Sos Czerwone owoce (granat-winogrono)
Sos Malinowy
Sos Truskawkowy

Sos o smaku Guma balonowa ( różowy) - naturalny barwnik , tylko naturalne aromaty














NOWOŚĆ


Nadzienia:
  • Energetic
  • Hello Sweety
  • Smurf
opakowanie: 5kg














Koncentrat Piernika to skoncentrowana mieszanka, która daje całą symfonię możliwości zimowych wypieków - od babek, ciast przekładanych, wałkowanych, po krajankę, jak i torciki. 

Jego skład został wzbogacony serią korzennych przypraw: kardamonem, gałką muszkatołową, imbirem i goździkami.


opakowanie 15kg 


PROMOCJA KONCERTOWY PIERNIK : 10+1  worek GRATIS


czas trwania promocji: 01.11.2020 do 31.12.2020


















Frytura płynna MAESTRO GOLD 10l

to innowacyjny tłuszcz do głębokiego smażenia, skomponowany z dwóch wyjątkowych olejów roślinnych pochodzących z europejskich upraw - słonecznika wysokooleinowego i rzepaku.

Dla dłuższego smażenia i przyjaźniejszego smażenia, dla komfortu pracy, dla wyższej efektywności kosztowej.

Atrybuty:

  • Minimum 2x dłuższy czas smażenia względem frytur palmowych
  • Minimum 4x dłuższy czas smażenia względem  oleju rzepakowego
  • Wysoki punkt dymienia - powyżej 230 o
  • Płynna forma generująca oszczędności, przyspieszająca pracę, ułatwiająca filtrowanie
  • Neutralny smak i zapach frytury wydobywa naturalny charakter i aromat smażonych potraw
  • tylko 2 oleje: słonecznikowy wysokooleinowy i rzepakowy. Bez tłuszczu palmowego
  • Korzystny profil żywieniowy - 70% przyjaznych dla zdrowia i odpornych na degradacje jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, brak tłuszczów uwodornionych.











Nowa linia Sugar Free do produkcji ciast niskokalorycznych:

Z nowymi produktami Jabex możesz zaoferować klientom:
  • ciasta fit
  • o niskim indeksie glikemicznym
  • bez sacharozy
  • zdrowe słodziki: stewia, erytrytol, maltitol


  • Mix Bisquit Choco Sugar Free

Nowy produkt z linii SUGAR FREE, w którym cukier został zastąpiony naturalnymi słodzikami:
maltitolem, erytrytolem, sukralozą i glikozydami stewiolowymi. 
opakowanie: 5kg










  • Mix Bisquit White Sugar Free

Do przygotowania Polskich Malediw potrzebne będą:
  • Blat jasny – Bisquit white Sugar Free
  • Mus mango& marakuja – Passionfruit & mango 80%
  • Sugar Free.Warstwa owocowa – Passionfruit& mango 80% Sugar Free
  • Wykończenie – galaretka












  • Mix Cheesecake Sugar Free
Z mieszanką Cheese Cake Sugar Free zachowują Państwo przepyszny smak ciasta przy ograniczonej zawartości cukru, który został na naturalne słodziki.

Do przygotowania sernika niezbędne będą:
  • Mix Cheesecake Sugar Free Jabex
  • Maltitol Jabex
  • Spód kruchy bezcukrowy Jabex
opakowanie: 5kg










  • Kruche Sugar Free
Wypieki wykonane z użyciem tego produktu charakteryzują się idealną chrupkością i delikatnym, maślanym smakiem. Idealne do kruchych ciasteczek i jako spód tarty. Dodatkowo cukier został zastąpiony inuliną, co sprawia, że produkt jest bezpieczny dla diabetyków.

opakowanie: 5kg















  • Belgian Chocolate Sugar Free
Ciasto Belgijska Malina:
  • Bisquit Choco Sugar Free
  • Belgian Choco Sugar Free
  • Malina 80% Sugar Free

opakowanie: 4kg












Owoce w żelu o zawartości owoców 80%


Dostępne smaki:



  • truskawka
  • mango z marakują
  • malina
  • borówka
  • brzoskwinia
  • czerwona porzeczka
  • wiśnia













NATURPAN 5 to preparat enzymatyczny o koncentracji 5%, dedykowany do produkcji pieczywa pszennego. Wydobywa doskonały smak i aromat z pieczywa, a swoje właściwości zawdzięcza zakwasowi żytniemu oraz wyselekcjonowanym enzymom. 



Zalety:
  • czystaetykieta
  • wyśmienitysmakizapachpieczywa
  • niema potrzeby produkcji zakwasu
  • ulepszony rozrost ciasta podczas pieczenia



Opakowanie: 15kg





















UCIERANE GREEK STYLE z dodatkiem jogurtu greckiego to uniwersalna baza do całorocznych wypieków, odporna na chłodzenie i mrożenie.




































  • Nowatorska formuła zawierająca jogurt typu greckiego w składzie
  • Największa zawartość jogurtu (proszek) w mieszance i wyrobie gotowym dostępnym na rynku
  • Sprawdzony wyrób, który zachowuje swoją strukturę, aromat oraz świeżość
  • Ciasto rekomendujemy do 3 dni na świeżo
  • Dobrze znosi przechowywanie w chłodni do ok. 7 dni, doskonałe pod mrożenie
  • Duża stabilność ciasta, utrzymuje zarówno świeże jak i mrożone owoce
  • Owoce nie zapadają się podczas wypieku (nawet ciężkie śliwki, czy mrożone truskawki), dzięki czemu ciasto jest całoroczne, podatne na wiele kompozycji















Owoce w żelu Frużelina® deserowa - NOWOŚĆ
  • starannie wyselekcjonowane owoce najwyższej jakości 
  • piękny intensywny kolor
  • delikatny, lśniący żel

Idealne do dekoracji deserów, lodów i gofrów.
Żel powstał na bazie soków owocowych, dzięki czemu podkreśla wspaniały smak i wygląd deserów.



Dostępne smaki: wiśnia, truskawka, owoce tropikalne, jagoda

Opakowanie: wiaderko 3,2 kg














NOWOŚĆ

PUFFIN - nowej generacji skoncentrowana baza do ubijania, nadziewania i  lodów.

Zalety:
  • skoncentrowana formuła nie ma sobie równych na rynku. Puffin doskonale łączy się z owocami, pulpami i czekoladami.
  • delikatny świeży smak przypominający naturalną śmietankę.
  • idealny jako baza do lodów
  • doskonały do ubijania w automatach







Puffindoskonalełączysię wróżnychproporcjachznaturalnąśmietanką,kremamiroślinnymi(np.Suldy),maślankączy mlekiem kokosowym.
Zastosowanie:
Schłodzony do temperatury 5-8 oC produkt wymieszać ze schłodzonym mlekiem lub wodą w proporcji (2:1). Całość ubijać na szybkich obrotach do uzyskania jednolitej, pożądanej konsystencji.















10złotychzasad:


  • opakowanienależyprzechowywaćw lodówce(2-10oC)
  • należy zawsze czytaćinformacje na temat sposobu użycia produktu. Instrukcja znajduje się na opakowaniu.
  • aby uzyskać najlepszą wydajność, Puffin powinien być chłodzony w temperaturze od 5o C do 8 oC przez minimum 12 godzin, należy ubijać w zimnym naczyniu.
  • mikser lub ubijaczka powinny być ustawione na najszybszych obrotach.
  • unikać dużych wahań temperatur w trakcie przechowywania.
  • inne składniki jak np. cukier, mleko, maślankę należy dodać przed ubijaniem
  • napoczęty i świeży produkt powinny mieć taką samą temperaturę, najlepiej przed ubiciem wszystko ponownie wymieszać
  • Puffin ma swój idealny czas ubijania - do uzyskania jednolitej, pożądanej konsystencji
  • używając syfonu do bitej śmietanki, należy wyregulować śrubę dozującą
  • na koniec pracy należy pamiętać o wyczyszczeniu naczynia przed ponownym ubijaniem Puffina





















Ulubiony smak pieczywa w lekkiej i bardziej odżywczej formie.
Mieszanka bazuje na oleistych nasionach, dzięki czemu wypieczona z niej bułka jest źródłem białka i błonnika.
Od tradycyjnej kajzerki wyróżnia się obecnością słonecznika, siemienia lnianego i płatków sojowych.
Nie musisz rezygnować z bułek na śniadanie, rozsmakuj się w pieczywie fitness i pozostań fit.


































BUŁKA FITNESS:

Receptura:

CREDI PIECZYWO FITNESS500 g
Mąka T-550 1700 g
Maka żytnia T-720 400 g
Drożdże 90 g
Sól 6 g
Frio CL20 g
Woda zimna1500 g


Metoda:
Wymieszać wszystkie składniki razem.
Czas mieszania: ok. 4 min. wolne,
ok. 6 min. szybkie obroty
Wstępna fermentacja: ok. 10 min.
Kalibrator 15 mm, szerokość cięcia 70 mm
Naważka: 100 g
Fermentacja końcowa: ok. 40 min.
Temp. pieczenia: 240-210 °C, zaparować
Czas pieczenia: ok. 14-16 min.
Dekoracja:
Posypać mak / sezam lub wg uznania





Sosy stanowią unikalną grupę półproduktów cukierniczych Terravita, odmienną od pozostałych pod względem kompozycji, właściwości i zastosowań. Dostępne w bogatym wachlarzu smaków i barw, używane jako atrakcyjny dodatek nadający niepowtarzalny charakter wielu kategoriom słodkich produktów.

Zastosowanie:
  • Stosowane na powierzchni lodów, tworzą niezastygającą warstwę. Dekorują i podnoszą walory smakowe lodów oferowanych w kuwetach, kubkach czy rożkach.
  • Wkomponowane w masę lodową, utrzymują półpłynną konsystencję i mogą być używane do produkcji lodów marmurkowych w kuwetach i pudełkach.
  •  Sosy mogą być wprowadzane do rdzenia lodów na patyku, gdzie zachowują elastyczną konsystencję .
  • Do dekoracji ciast, deserów lodowych, owocowych oraz opartych na bitej śmietanie.
  • Do dekoracji dań słodkich serwowanych na ciepło typu gofry, naleśniki, makaron, ryż.
  • Sos w butelce gotowy jest do bezpośredniego użycia.  Butelkę należy wstrząsnąć przed dozowaniem. Po otwarciu przechowywać w lodówce.






Szeroka gama klasycznych i nowych smaków deserowych i owocowych w butelkach 1000g:


Sos Czekoladowy
Sos Toffi
Sos Advokat
Sos o smaku Słonego karmelu
Sos o smaku Palonego masła
Sos Zielone owoce ( zielone jabłko-kiwi)
Sos Żółte owoce (mango-marakuja)
Sos Czerwone owoce (granat-winogrono)
Sos Malinowy
Sos Truskawkowy




















KRUSZWICA ROYAL
Lekki krem do przyrządzania na zimno.

Zastosowanie:
Do przygotowania lekkiego kremu o smaku śmietankowym, po połączeniu z mlekiem. Do wypełnień ciastek po wypieczeniu.

Zalety:
  • przyspiesza i ułatwia produkcję kremów
  • produkt doskonale się ubija i napowietrza
  • krem utrzymuje nadany kształt, jest podatny na krojenie
  • gwarantuje delikatną strukturę kremów
  • nie nadaje się do obróbki termicznej
  • gwarantuje powtarzalność produkcji
Opakowanie: 10kg

Krem podstawowy:
KRUSZWICA ROYAL
400g
mleko (temp.2-4oC)
1000g
Składniki ubić mikserem za pomocą rózgi, mieszając 1 minutę na wolnych obrotach, 4 minuty na szybkich obrotach. Krem stosować jako nadzienie w ciastkach po wypieczeniu.

Krem śmietankowy:
KRUSZWICA ROYAL400g
mleko (temp.2-4oC)1000g
śmietanka
Wstaw tekst


Śmietankę kremową ubić. Z Kruszwicy Royal i mleka przygotować krem podstawowy. Do kremu pod koniec ubijania dodać ubitą śmietanę kremówkę, połączyć na jednolitą masę . Krem stosować jako nadzienie w ciastkach po wypieczeniu.










KRUSZWICA KALTKREM PLUS


Krem budyniowy w proszku do przyrządzania na zimno, zapiekania i mrożenia.

ZALETY:
  • prosty w przygotowaniu
  • nadaje się do zamrażania zapiekania
  • doskonale się ubija i napowietrza
  • dobrze łączy się z innymi składnikami
  • charakteryzuje się zwartą konsystencją , podatną na krojenie, utrzymuje nadany kształt
  • gwarantuje stabilny krem o delikatnej strukturze
  • wszechstronny w zastosowaniu: do napełniana rurek, babeczek, eklerów, tart owocowych, napoleonek, stabilizacji mas serowych.
  • gwarantuje powtarzalność produkcji


Opakowanie: 10kg

Receptura podstawowa:

KRUSZWICA KALTKREM PLUS
400g
mleko
1000g

Składniki wymieszać na jednolitą, gładką masę za pomocą miksera. Odstawić na 15 minut. Krem można stosować jako nadzienie w ciastkach przed wypiekiem lub po wypieczeniu oraz w ciastkach przeznaczonych do zamrażania.

Receptura na Krem Półtłusty:

KRUSZWICA KALTKREM PLUS
400g
mleko
1000g
Margaryna Maetra Kremowa NH MB
150g


Margarynę Maetra Kremową NH MB napowietrzyć. KALTKREM SUPER i mleko wymieszać na jednolitą, gładką masę za pomocą miksera. Odstawić na 15 minut. Krem można stosować jako nadzienie w ciastkach po wypieczeniu.










KRUSZWICAKALTKREMSUPER

Krem  budyniowy w proszku do przyrządzania na zimno, zapiekania i mrożenia. Do przyrządzania kremu do napełniania rurek, babeczek,

tart owocowych, napoleonek, stabilizacji mas serowych.

Zalety:
  • zawiera mleko w proszku i naturalny aromat waniliowy
  • prosty w przygotowaniu, skraca czas produkcji kremów
  • nie wymaga termicznej obróbki
  • doskonale się ubija i napowietrza
  • dobrze  łączy się z innymi składnikami, np. margaryną, kakao, czekoladą, alkoholem
  • gwarantuje stabilny produkt końcowy
  • nadaje się do zamrażania i zapiekania
  • wydajny
  • wszechstronny w zastosowaniu
Opakowanie: 10kg

Receptura podstawowa:

KRUSZWICA KALTKREM SUPER
350g
mleko
1000g

Składniki wymieszać na jednolitą, gładką masę za pomocą miksera. Odstawić na 15 minut. Krem można stosować jako nadzienie w ciastkach przed wypiekiem lub po wypieczeniu oraz w ciastkach przeznaczonych do zamrażania.

Receptura na Krem Półtłusty:

KRUSZWICA KALTKREM SUPER350g
mleko
1000g
Margaryna Maetra Kremowa NH MB
150g


Margarynę Maetra Kremową NH MB napowietrzyć. KALTKREM SUPER i mleko wymieszać na jednolitą, gładką masę za pomocą miksera. Odstawić na 15 minut. Krem można stosować jako nadzienie w ciastkach po wypieczeniu.










100 % mieszanka do produkcji soczystych, aromatycznych babeczek i muffin w stylu amerykańskim.

Zalety:
• przyspiesza i ułatwia produkcję ciasta
• doskonała baza dla różnych wariantów smakowych
• wydłuża świeżość gotowych wyrobów zapewniając
odpowiednią wilgotność miękiszu
• ciasto łatwe w porcjowaniu
• wydajność 20-25 babeczek z 1kg mieszanki
• gwarantuje powtarzalność produkcji

Receptura podstawowa:
MUFFIN


KRUSZWICA MUFFIN
1000g
woda
400g
OLEJ MAESTRO ŚWIEŻOŚĆ
400g


Wszystkie składniki wymieszać mikserem przez 3 minuty na jednolitą, gładką masę. Przygotowane ciasto przełożyć do foremek, wypiec.

Temp. pieczenia: 180 – 200°C
Czas pieczenia: 30-35 minut















KRUSZWICA KRUCHE - 100 % mieszanka do produkcji wyrobów z ciasta kruchego – korpusów do babeczek, spodów pod szarlotki, serników,  mazurków, tart owocowych czy torcików, kruszonki jak również różnego rodzaju ciastek i herbatników.

ZALETY:
  • przyspiesza i ułatwia produkcję ciasta
  • produkt bardzo prosty w obróbce
  • zapewnia elastyczne i stabilne ciasto
  • ciasto nie kurczy się podczas wielokrotnej obróbki
  • surowe ciasto nadaje się do zamrażania
  • wiele wariantów zastosowań produktu
  • gwarantuje powtarzalność produkcji

Opakowanie: 10kg

Receptura podstawowa:
KRUSZWICA KRUCHE
1000g
Margaryna Maestra cukiernicza MB
400g
Jaja
100g


PRZYGOTOWANIE
Składnikiwymieszaćmikseremprzez4minutynawolnychobrotachi1minutęnaszybkich.
Przygotowaneciastoschłodzićwtemp.4-8°C,przez co najmniej 2 godz. Uformować zgodnie z przeznaczeniem, wypiec.

Temp. pieczenia: 200 – 210°C
Czas pieczenia: 12-18 minut



















PÓŁKRUCHE BLACK

100% mieszanka do produkcji ciemnego ciasta kruchego o wyjątkowo delikatnej strukturze i pysznym czekoladowym aromacie.

Zalety:
  • Do szybkiej produkcji blatów kruchych pod serniki, tarty itp.
  • Wyraźny smak czekolady dzięki wysokiej zawartości kakao oraz aromatów
  • Doskonale nadaje się do bezpośredniego wypieku z owocami mrożonymi i świeżymi
  • Blaty kruche nie przemakają szybko od kremów tak jak w przypadku blatów z tradycyjnego ciasta kruchego


Opakowanie: 10kg
















KRUSZWICA BISZKOPT to 100% mieszanka do przygotowania jasnych oraz czekoladowych ciast biszkoptowych: rantów, blatów, rolad, biszkoptów szprycowanych, tart biszkoptowych, omletów oraz ciast piaskowych i wiedeńskich.

ZALETY:
  • przyspiesza i ułatwia produkcję ciasta
  • wiele wariantów zastosowań produktu
  • gwarantuje delikatną i elastyczną strukturę ciasta
  • wydłuża świeżość gotowych wyrobów zapewniając odpowiednią wilgotność miękiszu
  • zapewnia dużą objętość ciasta po obiciu
  • równo wyrasta podczas pieczenia
  • gwarantuje powtarzalność produkcji
Opakowanie: 10kg













Credi Kaszmir to nowa mieszanka cukiernicza z wykorzystaniem mąki kasztanowej. Ciasto kasztanowe otula niczym szal utkany z orzechowego posmaku i rumowego aromatu, dając możliwość tworzenia wielu smakowitych duetów np. z czekoladą, chrupiącymi dodatkami.
Przenieś się na ulice Paryża - odkrywaj deserowe, babkowe, czy tortowe aplikacje i zaskocz klientów francuskim szykiem.









TORCIKKASZTANOWY

CIASTOKASZTANOWE Z CZEKOLADĄ I BEZĄ


Receptura:blat 60x20

CREDIKASZMIR 500 g

Jaja175 g

Olej150 g

Woda110 g

Orzecharachidowy 20 g

Metoda:

Czasmieszania: 2min.

wolneobroty / paleta

Temp.pieczenia: 180°C

Czaspieczenia: ok.20 min.

Receptura:beza

BEZACLASSIC 100 g

Woda100 g

Cukier70 g

OrzechWłoski/Płatki

Migdałowe100 g

Skrobiaziemiaczana 14 g

Metoda:

UbićBEZĘ CLASSIC z cukrem i wodą,

podkoniec ubijania dodać prażone

orzechz płatkami migdałowymi.

Nakoniec delikatnie wymieszać ubitą

bezęz skrobią ziemniaczaną.

Zapomocą worka cukierniczego wyszprycować

napapier małe rozetki .

Czasubijania: 10min. szybkie obroty

Temp.suszenia: 110°C

Czassuszenia: ok.120 min.









Receptura:genaż czekoladowy

Czekoladamleczna 36% 180 g

Czekoladadeserowa 72% 180 g

E-WYŚMIENITA 360 g

Spirytus30 g

Masło80 g

Metoda:

Zagotowaćśmietanę z masłem

następniedodać czekolady, wszystko

dokładniewymieszać.

Nakoniec dodajemy spirytus.

Metodawykonania torcików:

1.Wykroić z blatu CREDI KASZMIR

trzykrążki o średnicy 15 cm,

resztęciasta CREDI KASZMIR

pokroićna małe kostki.

2.Wycięte blaty CREDI KASZMIR

umieścićw krążkach o średnicy

15cm, CF CZARNA PORZECZKA

WŻELU 50% (120 g) rozłożyć

natrzy torciki CREDI KASZMIR.

3.Następnie wymieszać pokrojone

ciastoCREDI KASZMIR

zwysuszoną BEZĄ CLASSIC,

całośćzalać ciepłym genażem

czekoladowym.

Dekoracja:

Wedługuznania.


























Czekolada Bellaria oferowana w postaci temperowanych kostek, dedykowana jest w szczególności dla cukierni i manufaktur. Idealna do formowania tabliczek, figurek, pralin oraz oblewania czekoladą ciast czy tortów.



Opakowanie: 4kg lub 10kg






Komplet Bułka IG to 60% mieszanka do produkcji pieczywa niskowęglowodanowego.

Podstawowe zalety produktu:

  • Niski indeks glikemiczny - 14.39!
  • Obniżona zawartość węglowodanów.
  • Wysoka zawartość błonnika i białka. 
  • Produkt Clean Label














Komplet Vega Cake i Komplet Vega Krem to mieszanki do produkcji ciast i kremów.

Podstawowe zalety mieszanek KOMPLET Vega Cake & Vega Krem: 

  • Linia produktów przeznaczonych dla wegan i wegetarian. 
  • Przeznaczone są do sporządzania wypieków bez surowców pochodzenia zwierzęcego np. jaj, mleka, masła i miodu. 
  • Proste w przygotowaniu.
  • Smak porównywalny z wyrobami konwencjonalnym







Komplet Dobre Ziarna  to 100 % mieszanka do produkcji pieczywa z nasionami i składnikami pełnoziarnistymi, bez dodatku mąki i drożdży.


Podstawowe zalety chleba Dobre Ziarno:

  • Składniki pełnoziarniste stanowią 17% wypieku, nasiona 32%.
  • Na zakwasie z pełnego przemiału pszenicy orkisz.
  • Nie zawiera drożdży.
  • Bez dodatku mąki.
  • O obniżonej zawartości węglowodanów (w porównaniu z pieczywem mieszanym z ziarnami).
  • Wysoka zawartość błonnika.
  • Źródło kwasów tłuszczowych omega-3.
  • Polecany w diecie wegańskiej i wegetariańskiej.










Body & Soul Cake Komplet to mieszanka do wyrobu ciast o obniżonej zawartości cukru, soli i tłuszczu.



Podstawowe zalety produktu KOMPLET Body & Soul Cake:

  • Wpisuje się w aktualny trend związany ze świadomym odżywianiem.
  • Unikalna propozycja sprzedaży - wyróżniająca się na tle konkurencji.
  • O obniżonej zawartości cukru i tłuszczu.
  • Łatwe w przygotowaniu.
  • Pozyskanie nowych grup docelowych klientów.












Ciasto drożdżowe koncentrat Bakels stanowi uniwersalną bazę do przygotowania wyrobów półcukierniczych.opartych na cieście drożdżowym. Pączki i inne produkty wytworzone z jego udziałem posiadają cechy tradycyjnych, rzemieślniczych wypieków.

Rodzimi konsumenci z pewnością docenią ich kolor, intensywny zapach, wyśmienity smak i strukturę. Dodatkowym atutem jest utrzymująca się dłużej niż standardowo świeżość wyrobu końcowego.


RECEPTURA NA PĄCZKI
350 g Ciasta Drożdżowego Koncentrat
2000 g mąki pszennej typu 500 
200 g cukru 
200 g margaryny
140 g drożdży
1000 g wody (wartość przybliżona) 

Sposób przygotowania:
odważyć składniki na ciasto. Miesienie (maszyna spiralna): 6 min na wolnych obrotach; 5-6 min na szybkich obrotach, temperatura ciasta: 26°C, leżakowanie w dzieży 15 min. Podzielić ciasto na kęsy, naważka 60 g, wstawić do garowni (temp. ok. 37°C, wilgotność 70%, czas ok. 50 min), a następnie smażyć.

Schemat smażenia pączków w temperaturze 180°C: wrzucić pączki na olej, po 3 min przewrócić, po kolejnych 3 min przewrócić ponownie, po 1,5 min przewrócić ostatni raz, po 1  min wyciągnąć usmażone pączki. Sumaryczny czas smażenia: 8,5 min.






American Cookie Martin Braun



Mieszanka na tradycyjne amerykańskie ciasteczka:
• kruche i miękkie w środku
• idealne do łączenia z różnymi dodatkami, suszonymi owocami, kawałkami czekolady, płatkami owsianymi.

opakowanie: 15 kg

Receptura podstawowa:
American Cookie
1000g
tłuszcz
350g
woda
60g
Dodatki wg uznania (bakalie, dropsy czekoladowe itp.)
Składniki mieszamy  hakiem 2 minuty na wolnych, a następnie 2 min na szybkich obrotach. Ciasto porcjujemy gałkownicą.
Pieczemy w temperaturze 190oCokoło 9-10 minut.




Brownie Lesaffre to mieszanka do wyrobu wyrazistego w smaku, mocno czekoladowego ciasta, o wilgotnym miękiszu, a zarazem lekko chrupiącą skórką.



Niewątpliwą zaletą mieszanki jest prostota wykonania. Cechuje ją również możliwość przygotowania rozmaitego asortymentu poprzez wprowadzenie modyfikacji do receptury podstawowej – użycie różnych dodatków sprawia, że możemy zaoferować prawdziwie zaskakujące odmiany deseru Brownie. Zarówno Brownie klasyczne, proste, jak i te z urozmaiconą recepturą mają jedną cechę wspólną: są obłędnie smaczne! Mieszanka Brownie to gwarancja bardzo dobrej jakości wyrobu gotowego.







Śliwidło - nadzienie śliwkowe
* tradycyjna nuta wędzonej śliwki
* konsystencja zbliżona do powideł
* smarowna, plastyczna masa
* idealnie prażone cząstki owoców

opakowanie: 12kg


Kozi sernik

Blat browni:
Choco Crunch Braun2000g
jaja800g
olej800g
Składniki połączyć na średnich obrotach  2-3 min. Ciasto podzielić na 2 blachy 60x40cm i piec w temp. 200o C przez ok .15 min. (po wypieczeniu wyciąć krążki o średnicy 8cm) lub wlać do foremek o średnicy 8cm i wypiec w temp. 200o C przez ok 15min.

Kozi sernik na zimno:
Cheesquick Braun1250g
woda 45o C1250g
twaróg kozi2125g
Cheesquick i wodę mieszać rózgą na średnich obrotach
przez 1 min., dodać twaróg i i ubijać przez ok. 6min.
Śliwidło Grados1000g
Fioletowy glacage900g
Foremki silikonowe wypełnić sernikiem kozim w 90%, do środka szprycować Śliwidło po ok. 12g, Wyrównać powierzchnię i zamrozić . Zamrożone monoporcje wyciągnąć z foremek i oblać fioletowym glacage, następnie ułożyć na krążkach z Browni. Forma "Kamyk" ok. 80szt.




Pomarańcza prażona Grados


Pomarańcza prażona:

  • 54%zawartości owoców
  • intensywny pomarańczowy smak
  • do stosowania bezpośrednio przed jak i po zapieku
  • idealna do dekoracji
  • wyczuwalne kawałki pomarańczy
  • brak goryczy
opakowanie: 12kg