Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Zgadzam się Więcej informacji

Relacja z Minitargów 20.10.2023





20 października 2023 w Centrum Konferencyjnym Orientarium ZOO Łódź  odbyły się Minitargi dla branży cukierniczej, piekarskiej, lodziarskiej i gastronomicznej połączone z Galą Jubileuszową 35-lecia firmy Plus. Okazja oraz miejsce wyjątkowe, a uczestnicy targów i gali znakomici.


  




Wystawcy zaprezentowali swoje nowości oraz najlepsze propozycje na tegoroczną jesień. Pieczywo, ciasta i ciasteczka, czekolady, polewy, dekoracje, a nawet lody, gofry i granity - doskonałe w smaku i wyglądzie dla najbardziej wybrednych. Goście z Łodzi i województwa łódzkiego nie szczędzili uznania dla pomysłowości i kunsztu wystawców, gdyż pokazali, że nasza branża jest na światowym poziomie. Patronem medialnym naszej uroczystości był Mistrz Branży.





Odbyły się liczne konkursy z nagrodami, m.in. dla klientów za złożone zamówienia. Nagrody i wyróżnienia otrzymali także wystawcy za najciekawszą aranżację stoiska oraz za najlepszy ”łódzki produkt”.  Jurorzy oraz klienci mogli spróbować zarówno marchewkowych monoporcji, pralin, serników, napoleonek, jabłeczników, a nawet brownie z żulikiem. Było także pieczywo: chleb na kozim mleku czy łódzkie żuliki.



Dużą atrakcją tego wieczoru było zwiedzanie Orientarium ZOO Łódź. Przewodnicy - miłośnicy fauny i tego miejsca - pomogli uczestnikom w poznaniu, a także zrozumieniu zachowań mieszkających tam zwierząt. Nowo powstały obiekt z największym w Europie wybiegiem dla słoni również wart jest obejrzenia.






Serdecznie dziękujemy wszystkim Wystawcom za udział w Minitargach, a firmom z branży piekarskiej, cukierniczej, lodziarskiej i gastronomicznej za skorzystanie z zaproszenia i obecność na Minitargach oraz Gali Jubileuszowej naszego 35-lecia.  Zachęcamy do udziału w kolejnym wydarzeniu.