Tłusty Czwartek z PLUSEM

Królem niepodzielnie panującym, pączek zawsze jest pachnący
Mini w lukrze, maxi w cukrze wszamie każdy, gdy się uprze
By dać upust słodkiej potrzebie, sięgnij po przysmak w lukrowej polewie!


Do produkcji klasycznych pączków spośród sprawdzonych mieszanek firmy Komplet polecamy:
- Boleros - 100% mieszankę do produkcji delikatnych kulek serowych
- Bellkule - 100% mieszankę do produkcji delikatnych małych pączków na bazie maślanki lub sera twarogowego.
- Bellkule Choco - 100% mieszankę do produkcji delikatnych, czekoladowych mini pączków
- Oponki Komplet - 100% mieszankę do produkcji delikatnych, smażonych ciastek serowych w różnych kształtach

Gotowe pasty tłuszczowe o smaku kakaowym i orzechowym do nadziewania, smarowania, garnirowania i aromatyzowania. Łatwe do rozsmarowywania w temperaturze pokojowej, nadają się do podgrzania w kuchence mikrofalowej. Doskonałe do zamrażania. Użyte jako polewy lub glazury do ciast wymagających krojenia po schłodzeniu, dają się łatwo kroić nie powodując pękania polewy.
KOMPLET Baza Dark i KOMPLET Baza Mleczna.
Mieszanki do produkcji polew, nadzień i kremów o wyraźnym smaku czekoladowym lub
mlecznym.
Polewy długo zachowują połysk i utrzymują
wilgotność w gotowym wyrobie, co zapobiega
obsychaniu
ciast. Mogą być wykorzystywane jako warstwa pomiędzy kremami i biszkoptami, nadając
ciastom urozmaicony przekrój. Mają postać proszku, co zapewnia
łatwość w użyciu i przechowywaniu
oraz ekonomiczne
dozowanie.
Co na wierzch?
KOMPLET Neuschnee
Odporny na działanie wilgoci, nierozpuszczający się puder dekoracyjny wykonany z cukru
gronowego.
Idealny do posypywania ciast smażonych. Dzięki
strukturze w formie płatków, produkt utrzymuje się
na
powierzchni wypieku. Przy pomocy sit lub maszynki posypującej można nim dekorować jeszcze
ciepłe wypieki.
KOMPLET Kiddy Weiss
Biała, tłuszczowo-mleczna pasta do wypełnień, garnirowania, aromatyzowania,
powlekania.
Wygodna w użyciu i łatwa do rozsmarowania w
temperaturze pokojowej. Po lekkim podgrzaniu
szybko staje
się płynna, dzięki czemu idealni sprawdzi się do misternych dekoracji i napisów na
wyrobach cukierniczych.
KOMPLET Magic Fondant
Bardzo ekonomiczna, łatwa i szybka w użyciu polewa cukrowa do wykończenia ciast,
drożdżówek i
innych wypieków. Niezwykle długo utrzymuje
połysk, nadaje się do obróbki maszynowej oraz do wypieków mrożonych.




Polewy cukiernicze - nie wymagają temperowania, łatwe do upłynnienia, szybka i wydajna krystalizacja:




